Mijn favoriete mantra

In de eerste tijd dat ik vanwege de burn-out thuis was, had ik zó weinig energie dat ik eigenlijk weinig anders kon dan slapen (en me daarover schuldig) voelen. In de tijd dat ik wakker was, probeerde ik op internet van alles over burn-out op te zoeken en dan vooral alles om zo snel mogelijk weer beter te worden.  Inmiddels weet ik beter, maar daarover later meer.

Eén van de dingen die ik heel toevallig tegen kwam en wat me soms een beetje rustiger kon maken, was het luisteren naar de mantra ‘Adi Shakti’ gezongen door Snatam Kaur. Geweldig vond en vind ik deze nog steeds.

De tekst van deze mantra is:

Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti, Namo Namo
Sarab Shakti, Sarab Shakti, Sarab Shakti, Namo Namo
Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Namo Namo
Kundalini Mata Shakti, Mata Shakti, Namo Namo

De betekenis van deze mantra is:
Ik buig voor (roep aan) de oerkracht.
Ik buig voor (of roep aan) de allesomvattende kracht en energie.
Ik buig voor (of roep aan), dat wat God schept.
Ik buig voor (of roep aan) de creatieve kracht van de Kundalini, de Goddelijke Moeder Macht.

Op internet kan ik vinden dat deze mantra afstemt op de energie van de Goddelijke Moeder en de beschermende, opwekkende oerenergie. Het helpt bij het verwijderen van je angst, vervult je verlangens en creëert een beschermend veld om je heen. Het geeft kracht om te handelen door het weghalen van onzekerheden die je tegenhouden. Voor vrouwen werkt het zeer krachtig aangezien de mantra je verbind met je creatieve kracht en potentieel.

Als ik dit nu weer lees, moet ik het écht weer oppakken om iedere dag te luisteren en mee te zingen (als je maar vaak genoeg luistert leer je de woorden vanzelf).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *