Uitwaaien op Terschelling

Omdat het vorig jaar zo goed bevallen is, kozen we er ook dit jaar voor om het nieuwe jaar  op Terschelling te beginnen. En wat is het nu dat Terschelling zo aantrekkelijk maakt? Voor mij is dat vooral rust, ruimte en natuur. 

Rust en ruimte vind ik op plaatsen waar het niet ‘bulkt’ van de mensen. Zij hebben namelijk met hun stemmingen en hun geluiden nog steeds een grote impact op me. Ik kan er qua energie helemaal op leeg lopen. Sensitief noemen ze dat. Lastig, hoor. Inmiddels weet ik dat in ruimten ook akoestiek, licht en warmte bepalend zijn voor hoe lang ik er kan blijven. En soms is het beter er helemaal niet te zijn.

Rust vind ik ook in het even niet thuis zijn. Thuis liggen er namelijk altijd klusjes en dat kan bijvoorbeeld de was zijn die nog opgehangen moet worden, maar ook de deur die hoog nodig een likje verf nodig heeft. Mijn automatisme roept ACTIE; mijn lijf schreeuwt TE MOE ; mijn verstand zegt RELAX. En dat is dus een heel gevecht: het zoeken naar de juiste balans. 

Toch is ook op Terschelling het sleutelwoord balans want na een wandelingetje op het strand en een stukje fietsen moet ik wel rusten ..eh naar bed😏.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *