Carrotcake boekweitpap

In de Allerhande van Appie kwam ik het recept van Carrotcake havermoutpap tegen en ik kreeg er direct trek in. Het recept was eenvoudig. Daarbij zou ik de melk en de havermout goed kunnen vervangen door amandelmelk en boekweitvlokken. Dus aan de slag!

Ingrediënten voor mijn carrotcake boekweitpap (voor 2 personen):

  • 450 ml amandelmelk
  • 75 gram boekweitvlokken
  • 200 gram winterpeen
  • 30 gram ongebrande walnoten
  • 1 theelepel kannel

Werkwijze:

  • Breng de melk aan de kook.
  • Roer de boekweitvlokken erdoor en laat het 2 minuten op laag vuur koken.
  • Draai het vuur uit en laat de pan met de deksel erop 5 minuten staan.
  • Schil ondertussen de winterpeen en rasp het fijn en hak de noten grof.
  • Roer de geraspte peen en de kaneel door de havermout en verdeel dan het geheel over twee kommen.
  • Bestrooi de pap met walnoten.

Beetje misselijk....

Zoals ik al vermoedde was dit heel eenvoudig te maken en het resultaat zag er prachtig uit (zie hiernaast).

Aanvankelijk smaakte het best wel aardig, maar bij verder eten werden mijn happen steeds minder enthousiast.

Kortom: Dit was leuk probeersel, maar morgen eet ik weer lekker mijn appel boekweitpap!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.