Platbrood van groenten

Ik houd van brood en daarom ben ik heel blij met dit lactose- en glucosevrije alternatief. Extra voordeel bij dit brood is dat je extra groenten en vezels binnenkrijgt. Het is eenvoudig klaar te maken, je kunt het goed invriezen en in de oven weer opwarmen.

Met ingrediënten en hoeveelheden kun je wat spelen, als de grote lijnen maar gevolgd worden. Mislukken kan bijna niet.

Wat heb je nodig?

  • ca 4 winterpenen
  • 150 gram boekweit
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • optioneel: 30 gram kokosrasp
  • peper en zout
  • bakplaat en ovenpapier

Aan de slag!

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Was en rasp de wortelen. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine met een fijne raspplaat. Je kunt natuurlijk ook een blender   gebruiken. De bedoeling is dat er een soort ‘groenterijst’ ontstaat. Je hebt ongeveer 4 cups/ 1 liter nodig. Aanvankelijk gebruikte ik   hiervoor een litermaat, inmiddels weet ik het wel zo ongeveer.

-Mix alle overige ingrediënten met een spatel dit tot een dikke, plakkerige brei.

-Bekleed de bakplaat met het ovenpapier en spreid het groentemengsel hierover uit. Dit doe je met de bolle kant van een lepel of een   spatel.

-Bak het groente platbrood in 25 tot 25 minuten in de oven gaar. Haal de bakplaat uit de oven, keer hem om op een snijplank en snijdt   het groente platbrood in stukken.

-Bewaar het brood in de koelkast of vries een paar plakjes in.

Eet smakelijk.

Het lekkerst is dit platbrood warm, maar koud smaakt het ook prima. Als broodbeleg zijn mijn favorieten: beetje olijfolie, avocado en ei of olijfolie, notenpasta met alfalfa en wat kokosbloemsiroop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *