Motorritje langs de bollenvelden

Ik ben een mooi weer rijder! Ja, ik beken. Regen en kou, dat vind ik niks op de motor. Maar zaterdag was het dan zover, want de zon scheen en de temperatuur was prima: tijd voor het eerste motorritje van 2019! Een rijrichting uitkiezen was niet moeilijk want dat was natuurlijk richting het noorden oftewel de bollenvelden. 

Omdat sinds een weekje in onze tuin al wat bollen in bloei staan, was ik namelijk razend benieuwd hoe de  bollenvelden erbij lagen.  

Gelukkig startte mijn Triumph na wat gepruttel. Wauw, wat een mooi geluid: dat lage, stoere gepruttel. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Na een klein proefrondje om te tanken (gelukkig ik kon het nog), gingen we op pad.

De route

Zoals al gezegd was de bestemming richting noorden want daar zijn in Burgervlotbrug de (voor ons) eerste bollenvelden te vinden. Via de Belkmerweg en de parallelweg langs de N9 reden we naar de molen De Hoop. Daar vervolgden we onze weg op de Groteweg, de Noordschinkeldijk en de Lange Vliet richting Den Helder. In Den Helder gingen we ergens richting kust om daarna via de Jan Verfailleweg, de Zanddijk op de Duinweg (N502) weer naar het zuiden te rijden. De N502  voerde ons naar Petten. Bij camping de Watersnip bleven wij de weg naar het zuiden, de Westerduinweg en de Hondsboscheweg volgen om bij strandpaviljoen Hargen een lekker mok muntthee te scoren. 

Het is een rondje van ongeveer 60 km en dus eigenlijk heel eenvoudig. Door de polder richting noorden op de heenweg en richting zuiden langs de duinrand. 

bollenveld
Bloeiende hyacinten bij Burgervlotbrug

De stand van zaken

Door de polder reden we langs veel bollenvelden. De velden met narcissen stonden al volop in bloei. De hyacinten hebben nog even wat warmte nodig hebben om tot volle bloei te komen. Behalve een veld in Burgerbrug (zie foto) en wat ruiken bloeiende hyacinten toch lekker! Op de tulpenvelden is alleen nog groen te zien.  Ook langs de duinweg zijn bollenvelden te zien, maar nog meer toeristen. Ja, het seizoen is weer begonnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.