Heb ik ook een innerlijk kind?

Natuurlijk had ik er wel eens over gehoord: een innerlijk kind. En ik merk dat het zelfs lastig is om hier nu mijn innerlijk kind te schrijven. En dat sluit  dan misschien wel aan bij waarom ik me er nooit eerder in verdiept heb. Ik duwde het weg. Waarschijnlijk was toen het gewoon nog niet mijn padje.

Inmiddels zit ik er middenin: de ontmoetingen met mijn innerlijk kind.

Stoppen met roken

Het is voor mij heel dubbel want enerzijds ik wil héél graag stoppen met roken en anderzijds vind ik het heel moeilijk om het los te laten. Het heeft me namelijk door moeilijke tijden en de burn-out heen gesleept. Dat maakte dat het zelf proberen met stoppen niet lukte. Ook met een acupunctuur bleef ik gewoon roken. Misschien zelfs nog wel meer. Dus ik ging verder op zoek een manier om te stoppen met roken en kwam ik terecht bij hypnose therapie.

Daar ontdekte ik dat het roken een soort maatje van me geworden is. En dat het toch fijn zou zijn als ik een ander maatje kon vinden. Nog fijner zou het zijn als ik zélf dat maatje zou kunnen zijn. En zo ging ik om te stoppen met roken heen en kwam ik met een innerlijk kind thuis. Ja, ik kwam werkelijk thuis met mijn innerlijk kind, in de vorm van een kussen om eens mee te oefenen of wat te proberen.

Het rode kussen met stippen en bloemetjes

Tijdens de eerste sessie werd gevraagd hoe mijn innerlijk kind eruit zag en tot mijn verwondering kon ik haar na enige tijd omschrijven als teruggetrokken, iel, stil met in het hoofd een warboel van gedachten. Daarna stelde de therapeute voor dat een rood kussen met stippen en bloemetjes de plaats in zou gaan van mijn innerlijk kind. En ook daar kon ik na enige tijd in mee gaan. Ik kon zelfs vertellen dat mijn innerlijke kind behoefte had aan knuffelen. En dat ik dat moeilijk vond om te doen omdat ik bang was afgewezen te worden.

Thuis aangekomen zat ik nog vol met deze bijzondere ervaringen en was een spontaan gegeven knuffel superfijn.

Ik zou een week gaan oefenen met mijn innerlijk kind, gewoon om te voelen wat oké was. Maar die week werd een week van naar bed gaan met een kussen tegen mijn buik. Het lukte me niet meer mijn innerlijk kind in dat kussen zien. Toch voelde het wel lekker warm, dat kussen tegen me aan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.