Kamperen op Tom’s camping

Het is al weer een paar maanden geleden dat we er waren, maar herinneringen aan fijne campings blijven en deze wil ik graag met jullie delen!

Met behulp van google vond ik Tom’s camping in de buurt van het natuurpark Broumovsko. En omdat ik op de site las dat deze camping regelmatig vol is, besloot ik Tom even toch maar even te bellen.

Gelukkig zaten wij nog het laagseizoen en konden we een prachtige plek uitzoeken. De eerste paar dagen stonden we er met 2 andere stellen. In het hoogseizoen is het wel aan te raden om te reserveren.

Eerst een biertje

Nadat de wegen er heen steeds kleiner en minder goed werden én we ons afvroegen waar we in vredesnaam terecht zouden komen, was Tom’s camping een fijne verrassing. Het is een kleine, rustige, op het platteland gelegen camping en dat is precies waar we van houden. Nog voordat we begonnen met het neerzetten van onze tent, dronken we al een lekker, koud Tsjechisch biertje: Tom’s welkomstdrankje.

Aanschuiven

Elke ochtend hoor je Tom op zijn brommertje wegscheuren want dan gaat hij broodjes voor het ontbijt halen. En iedere avond kun je je, voor een klein bedrag, bij Tom aanmelden voor het avondeten. Op ons verzoek maakte hij een echte tsjechische maaltijd: knoedels met zweinebraten. Het was heerlijk.

Fikkie stoken

Voor ons was ‘de kers op de taart’ dat we elke avond een vuurtje konden maken. Houtblokken zijn bij Tom te koop en nadat je zelf even een cirkeltje hebt gemaakt van stenen op een plekje naar keuze, kan de fik erin.

Terwijl we genoten van ons kampvuur, kwam er tegen de schemering elke dag in de verte een hert uit het bos voorbij keuvelen..

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.