Het strand van Bergen aan Zee

uitzicht op strand en zee bij Bergen aan Zee

In het rijtje van de stranden van Petten en Schoorl hoort natuurlijk ook het strand van Bergen aan Zee. De afstand vanaf het centrum van het plaatsje Bergen naar Bergen aan zee is ongeveer 3 km en bereikbaar met zowel auto als fiets. Het strand van Bergen aan  In de zomer kan het hier zo druk zijn dat er geen parkeerplaats meer te vinden is of dat de slagboom aan het begin van de weg naar Bergen gesloten is, dus ga dan vooral op de fiets!

Bergen aan Zee is geliefd bij strandgangers, die houden van een ‘ hapje en een drankje’  en dat is terug te zien aan het grote aantal restaurants op de boulevard en paviljoens op het strand.

Er zijn vier strandslagen naar het strand van Bergen aan Zee. Hieronder het rijtje van noord naar zuid.

Strandslag 24 afgang Noord, Bergen aan Zee

Hoe leuk is dit? Een ‘strand boekenkast’ bij de strandslag. Dus nu kun je eerst nog even een fijn boek uitzoeken voordat je naar het strand gaat.

Strandslag 25 C.F. Zeilerboulevard

Een paar honderd meter naar het zuiden vind je de volgende strandslag in Bergen aan Zee.

Strandslag 26 Rode Plein

Deze strandslag ligt aan het gelijknamige Rode Plein  in Bergen aan Zee en is de hoofdopgang.

Midden op het plein staat een bronzen standbeeld dat een golf laat zien, waaruit een vis springt met een man in zijn bek: Jonas en de Walvis (bijbel verhaal).

Geschikt voor een regenachtige dag is het Zee Aquarium Bergen aan Zee. Houdt er wel rekening mee dat het voor een gezinsbezoek best prijzig is.

Strandslag 27 Afgang Zuid, Bergen aan Zee

strandslag Zuid in Bergen aan Zee, met houten pad

De zuidelijkste strandslag in Bergen aan Zee is een houten pad, dat begint aan de Parkweg.

De Parkweg is alleen vanwege de prachtige villa’s die er aan staan, al de moeite waar om er eens langs te rijden. Vanaf de parkweg, vlakbij de strandslag, ligt het begin van het fietspad tussen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee.

Heb je het strand van Bergen aan Zee bekeken en wil je meer zien? Lees dan ook mijn eerdere blogs Naar het strand in Schoorl en 9 keer naar het strand in Petten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.