Happen en trappen vanuit Bakkum

Een dagje ‘happen en trappen’ betekent dat je een leuke route fietst langs diverse restaurants, waarna je moe en voldaan weer thuis komt!

Er zijn in Nederland en bij onze zuiderburen allerlei mooie routes te kiezen voor een rondje ´happen en trappen´.

Wij kozen op een mooie zomerse zondag om te gaan`Trappen door bos, duin en strand`.

Start- en eindpunt

Een goed begin was het kopje koffie met een gebakje bij restaurant Johanna’s hof  in Bakkum. Hier ontvingen we ook onze routebeschrijving en hier zouden we aan het einde van de dag ook weer alles inleveren.

Na een leuke fietstocht door en langs de duinen, met voor Ton vele herinneringen uit de goede oude tijd, arriveerden we bij duinpaviljoen de Liefhebbers aan zee  om te genieten van een lekker voorgerecht.

 

Het Noordhollands Duinreservaat

Tussen Wijk aan Zee en de Schoorlse duinen ligt het Noordhollands Duinreservaat. Dit wordt door PWN beheert en is één van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

Jaarlijks zuiveren de duinen in het Noordhollands Duinreservaat op natuurlijke wijze 45.000.000.000 liter water. Water dat uit het IJsselmeer komt en eerst in Andijk wordt voorgezuiverd. Daarna wordt het via grote buizen onder de grond getransporteerd naar de duinen. Hier ondergaat het een natuurlijke zuivering. In de koele, donkere duinbodem worden schadelijke stoffen en bacteriën uit het water gehaald. Het duinzand werkt als een filter. Na ongeveer een maand wordt het geïnfiltreerde water opgepompt voor een laatste zuivering.

Van Wijk aan Zee fietsten we naar Castricum aan Zee, waar we bij strandpaviljoen Zeezicht soep aten.

En behalve gewone soep vonden we daar ook plastic soep, waarvan de hiernaast staande krab werd gemaakt door basisscholen uit de omgeving.

De Egmonden

Op de site van de stichting Historisch Egmond  is het al te lezen: de drie dorpen, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En inderdaad binnen tien minuten fietsten we van ons hoofdgerecht in Egmond aan Zee naar een prima dessert bij restaurant Creightons in Egmond aan de Hoef. Dit kwam mooi uit want zo konden we de finale van GP Hongarije nog net zien.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.