Een bakkie thee in Hargen

Op mooie zomeravonden gaan wij vaak na het eten nog even bij strandpaviljoen Hargen een bakkie thee halen. Bij dit paviljoen hangt een gemoedelijk sfeertje, er is altijd wel een plekje en je kunt er fijn van de laatste zonnestralen genieten.

Wat is het toch heerlijk om dichtbij de zee te wonen!

 

Hargen of Hargen aan Zee?

Als wij naar Hargen gaan, dan bedoelen we eigenlijk de badplaats Hargen aan Zee. Dit is een badplaats zonder woonkern want het bestaat slechts uit een groot parkeerterrein in de duinen en een paar strandtenten. Dit parkeerterrein is in de jaren zeventig aangelegd en er is plaats voor zo’n 1500 auto’s. Het is te bereiken door vanuit Camperduin de Hargerstrandweg te volgen. Ik woon hier nu bijna 30 jaar en in al die jaren heb ik dit parkeerterrein niet vaak vol gezien. Parkeren kan er tegen redelijk tarief want van maart t/m oktober kost een dagje parkeren hier 6 euro (tarief 2019).

Hargen bestaat al veel langer en is een buurtschap dat NW van Schoorl en W van Groet ligt, rond o.a. de wegen Hargerweg, Hargervaart, Hargergat en de Hargerzeeweg.

Zowel Hargen een Zee als Hargen hebben geen plaatsnaamborden en ook geen gelijkluidende straatnaam, zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je er binnenkomt of het weer verlaat.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.