Boekweitpap met appel

Na mijn eenmalige uitstapje naar de carrotcake boekweitpap als ontbijt, ben ik weer terug bij mijn favoriete ontbijt boekweitpap met appel. Heerlijk!

Omdat boekweit een zaad is en daardoor geen gluten bevat, blijft dit mijn vaste bestanddeel van het ontbijt.

 

Ingrediënten voor mijn boekweitpap met appel (voor 1 persoon):

optioneel

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat bij mijn optionele ingrediënten geen hoeveelheden staan. Dit klopt, volg gewoon je smaak. En mocht je toch behoefte hebben aan enige vorm van een maat: begin eens met een theelepel.

Werkwijze:

  • Snijdt de appel (ongeschild) en de abrikozen in kleine stukjes
  • doe alle ingrediënten in een pan
  • voeg zoveel water toe dat alles flink onder water staat
  • laat het zachtjes koken totdat het de dikte van pap heeft

Je zult merken dat hoe meer water er toegevoegd is, hoe langer het moet pruttelen voordat de dikte goed is. Daarentegen is de appel zachter en zijn de ingrediënten meer één geheel.

In mijn geval, geheel afhankelijk van mijn agenda, houdt dit in dat het soms in 5 minuten klaar is. Maar dat het soms een kwartiertje staat te pruttelen.

Eet smakelijk!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.